Jadłospis
Jadłospis
Od dnia 17.03.2025R. do dnia 21.03.2025R.
Poniedziałek
Śniadanie: pieczywo mieszane - chleb (1) z masłem (7), ser gouda (7), ogórek świeży, kakao (7)
1030 woda mineralna niegazowana
Obiad: Zupa (9) z kluskami grysikowymi (1, 3), pulpety (1, 3) w sosie pomidorowym (1, 7), surówka z kapusty białej, kasza jęczmienna (1), kompot
Podwieczorek : Kisiel z malin, herbata
Wtorek
Śniadanie : pieczywo mieszane: bułka (1) z masłem (7), pasta z sera gouda (3, 7, 10) i pora, kawa inka (1) z mlekiem (7)
1030 woda mineralna niegazowana
Obiad Zupa ogórkowa (1, 7, 9), leczo warzywne z kiełbasą (6) i makaronem (1), kompot
Podwieczorek : Mix owoców, herbata
Środa
Śniadanie: pieczywo mieszane: chleb (1) z masłem (7), szynka (6), pomidor, ogórek świeży, herbata z cytryną
1030 woda mineralna niegazowana
Obiad: Zupa ziemniaczana (1, 7, 9), naleśniki (1, 3, 7) z twarogiem (3, 7) polane musem truskawkowym ,kompot
Podwieczorek: Koktajl bananowy (7) , herbata
Czwartek
Śniadanie: pieczywo mieszane - bułka (1) z masłem (7) i dżemem, papryka świeża, kakao (7)
1030 woda mineralna niegazowana
Obiad: Rosół (9) z makaronem (1, 3), bitki wieprzowe (7), sos (1, 7), sałatka z kapusty czerwonej, kluski śląskie (3), kompot
Podwieczorek: Wafle ryżowe z konfiturą owocową, herbata
Piątek
Śniadanie: Pieczywo mieszane - chleb (1) z masłem (7), pasta śledziowa (4, 7), ogórek kiszony, kawa inka (1) z mlekiem (7)
1030 woda mineralna niegazowana
Obiad: Zupa - krem z marchwi z grzankami (1, 7, 9), kalafior smażony w cieście naleśnikowym (1, 3, 7), mizeria (7), ziemniaki, kompot
Podwieczorek: Cripsy brzoskwiniowe, herbata